Conferència sobre prevenció de la malaltia renal amb el Dr. Martínez Castelao

El 7 de març, a les 18 hores, vam tenir la sort de comptar  com a convidat a la seu social d’ALCER al Dr. Alberto Martínez Castelao, president  dela Sociedad Españolade Nefrología (S.E.N.).

La SEN va ser fundada a l’any 1964, essent una associació que reuneix als diferents professionals de la medicina que se’n cuiden del ronyó. Entre les seves finalitats es troba la d’estimular i divulgar la investigació   en els camps de la nefrología clínica, la diàlisi, el trasplantament renal, la hipertensió arterial,  així com totes les matèries  afins.

La presència del Dr. Martínez Castelao va generar una gran afluència   de públic, portant al límit l’aforament de la sala. Persones de totes les edats, moltes d’elles en diàlisi   i  trasplantats, no es van voler perdre els consells del  Dr. Martínez Castelao, ni tampoc l’oportunitat de poder preguntar-li sobre tot tipus de dubtes sobre la malaltia.

L’acte va ser inaugurat per la presidenta Beatriz Silva, que va donar pas al director de l’Organització Catalana de Trasplantaments  (OCATT), el Dr. Pere Àngel Montserrat. L’OCATT és l’organisme encarregat de promoure la donació d’òrgans i teixits com a acte solidari  i altruïsta. També  s’encarrega d’impulsar, dirigir i coordinar les activitats relacionades amb l’extracció, conservació i trasplantament d’òrgans i teixits.

El  Dr. Pere Àngel va oferir dades actualitzades sobre la situació a Espanya i Catalunya de les donacions i trasplantaments d’òrgans. A més a més, va fer un breu repàs de les actuacions que l’OCATT porta a terme, aprofitant aquesta ocasió per continuar amb la seva tasca de promoure la donació.

El  Dr. Martínez Castelao va oferir una conferència brillant en tots els aspectes, i a la vegada molt entenedora per al públic present, amb el contigut central basat en la prevenció de la malaltia i  amb les estratègies a seguir pel que fa a la  salut  renal. També va tractar  assumptes d’utilitat per a les persones trasplantades,  versant sobre els diferents tipus de fàrmacs que poden ser necessaris.

L’activitat va concloure amb una extensa ronda de preguntes de tota mena per part d’un públic  molt participatiu, gràcies a la generositat del  Dr. Martínez Castelao.

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: