Dia Mundial del Ronyó 2012

Un any més, vam celebrar el Dia Mundial del Ronyó.

El dia mundial del ronyó va ser instaurat l’any 2006, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la malaltia renal crònica, i se celebra el segon dijous de cada mes de març.

Aquesta campanya s’ha centrat en dos aspectes diferents. D’una banda, s’ha enfocat de cara a la prevenció, destacant la importància del control de la tensió arterial, del nivell  de colesterol en sang i de malalties como la diabetis. D’altra banda, s’ha continuat amb la tasca de sensibilització  respecte la donació d’òrgans, ja que sense donants no hi ha trasplantaments. I tots sabem que la millor terapèutica  per al malalt renal és el trasplantament.

Catalunya es líder mundial pel que fa als trasplantaments, arribant a 892 durant l’any 2011. Entre aquests 892, hi ha hagut 579 casos de trasplantament de ronyó. Gràcies a l’augment del nombre de donants, la llista d’espera s’ha reduït en un 6,7% en relació a l’any anterior. Tot i així, 1056 persones segueixen esperant un ronyó. Per tot això, cal continuar fent tasques de sensibilització com les que fem regularment.

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: