Activitat de donació i trasplantament a Catalunya. Informe 2011.

La OCATT (Organització Catalana de Trasplantaments) ha publicat l’informe “Activitat de donació i trasplantament a Catalunya. Informe 2011”.

Es tracta d’un informe estadístic que es publica anualment, i que recull les dades de l’any 2011, a més de les principals característiques dels donants i dels receptors. Per altre part, mostra dades sobre l’obtenció d’òrgans, indicadors d’efectivitat, evolució de les llistes d’espera segons el tipus d’òrgan i dades de supervivència. Entre les diferents dades que ofereix, destaca un augment en el nombre de persones trasplantades a Catalunya.

L’any 2011 s’han fet 579 trasplantaments renals a Catalunya. Tot i la tendència creixent, no suposa un descens de la llista d’espera. A 31 de desembre de 2011, 1056 pacients estaven en llista d’espera per a trasplantament renal. Per això cal que continuem treballant en la nostra tasca de sensibilització social vers la donació d’òrgans, a més de continuar promovent la donació en viu.

Queda molta feina per fer tenint en compte les negatives a la donació que s’han expressat. En un 44% es tracta de una negativa prèvia del donant, mentre que un 38% es tracta d’una negativa familiar sense esclarir la raó.

Els trasplantaments de donant viu continuen a l’alça, amb 141 casos al 2011 que suposen un total del 25% dels trasplantaments renals portats a terme a Catalunya.

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: