II Trasplant Run

Un total de 3.500 atletes han participat aquest diumenge a la segona edició de la carrera solidària ‘Transplant run’ a Barcelona, el diners recaudats seràn per a la Federació d’Associacions de Trasplantats de Catalunya (FATCAT), destinats a projectes soci-sanitaris de suport a les persones trasplantades.

La carrera, organitzada per Novartis i les associacions de pacients trasplantats de ronyó, fetge, pulmó i cor, vol conscienciar a la població sobre la importància de les donacions i fomentar la pràctica de l’esport entre aquest col·lectiu de pacients.

L’acte ha estat encapçalat per l’esportista trasplantada de fetge Maria José Moscoso, que ha prestat la seva imatge per a aquesta edició com un exemple de superació, així com el cap de la Unitat de Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic, el doctor Oppenheimer, que ha donat un ronyó al seu fill, i el portaveu del PP català, Enric Millo, també donant de ronyó.

Entre els participants, que han recorregut cinc quilòmetres de circuit, hi havia un centenar de persones trasplantades, que han volgut demostrar com és possible tenir una alta qualitat de vida practicant esport després del trasplantament.

El president de la Societat Catalana de Trasplantaments (SCT), Josep Maria Campistol, ha recordat durant el lliurement de premis que Catalunya és un referent en matèria de donacions i trasplantaments, i que és “imprescindible” seguir avançant amb iniciatives de conscienciació com aquesta.

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: