Nou rècord en donació i trasplantaments en un mateix dia

El passat dimarts 26 de juny s’aconseguí un nou rècord tant de nombre de donants d’òrgans com de trasplantaments realitzats en un dia. Així s’efectuaren 36 trasplantaments, 14 d’ells de donants morts i 4 de donants vius.

Aquest total de 18 donacions varen permetre 22 trasplantaments de ronyó (2 d’ells infantils), 11 de fetge (1 d’ells infantil) i 3 de pulmó.

Només 1 dels 14 donants morts havia estat per accident de tràfic, fet que constata la forta davallada d’aquest tipus de sinistres i la repercussió en el nombre de trasplantaments.

Pel que fa als 4 donants vius, 3 d’ells foren renals i 1 hepàtic. 2 dels trasplantaments renals foren creuats, realitzats entre els hospitals Germans Trias i Pujol, de Badalona, i el Doce de Octubre de Madrid.

Aquest rècord també inclou el major número d’hospitals participants, amb un total de 27 centres involucrats, pertanyents a 8 comunitats autònomes.

Aquestes dades ens indiquen que s’està realitzant una bona feina, però cal advertir que encara queda molt per fer. No oblidem els milers de persones que es troben a l’espera d’un trasplantament, entre ells més de 1.000 en llista d’espera per a trasplantament renal.

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: