Pagament del transport sanitari

El 24 d’abril es publicà al BOE el Reial Decret-Llei 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les prestacions.

La nova normativa contempla reformes en aspectes com el pagament de medicaments i del transport sanitari. El transport sanitari considerat com a no urgent, d’especial necessitat per a persones que reben tractament a centres de diàlisi, es veurà agreujat amb les mateixes mesures de pagament establertes per a medicaments. Pel que fa al transport sanitari, però, no s’estableixen límits mensuals segons nivell de renta, i queda pendent la publicació en sis mesos d’una nova Ordre Ministerial per quantificar els imports màxims que finançarà el Sistema Nacional de Salut.

Els malalts crònics, com es el cas dels malalts renals, pagaran el 10% dels medicaments, amb límits segons la renta. Es preveu un pagament de 8€ mensuals per a pacients amb rentes anuals inferiors a 18.000€, 18€ mensuals per a pacients amb rentes entre 18.000 i 100.000€, i 60€ mensuals per pacients amb rentes superiors als 100.000€.

No han de realitzar aquest pagaments: aquells qui reben pensió no contributiva o renta d’integració social, afectats del síndrome tòxic, persones amb discapacitat sense ingressos, aturats de llarga duració.

Font: Federación Nacional ALCER

Quant a ALCER Barcelona
Asociación para la lucha contra las enfermedades del riñón

2 Responses to Pagament del transport sanitari

  1. Retroenllaç: Comunicat de premsa per les conseqüències del Reial Decret 16/2012 « ALCER Barcelona

  2. Retroenllaç: ALCER es reuneix amb la Ministra de Sanitat i la Secretaria General de Sanitat i Consum « ALCER Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: